Tijdelijk pretpark Park Hilaria gaat door in aangepaste vorm

Tijdelijk pretpark Park Hilaria gaat door in aangepaste vorm

Tien dagen lang genieten van zomers topvermaak voor alle leeftijden: van 30 juli tot en met 8 augustus keert het tijdelijke pretpark Park Hilaria weer terug aan de Kennedylaan in Eindhoven. Gooide de corona-pandemie vorig jaar nog roet in het eten, dit jaar kunnen bezoekers weer genieten. Wel is de vorm van het tijdelijk pretpark aangepast. Het evenement krijgt een ruimere opzet met extra aandacht voor gezondheidsmaatregelen. “Het is mooi dat we op deze manier weer een gezellig tijdelijk pretpark kunnen organiseren. Maar we zijn uiteraard samen verantwoordelijk voor een veilig en verantwoord verloop: gemeente, organisator, exploitanten én publiek”, aldus gemeente Eindhoven en organisator Eindhoven247.

Ruime opstelling voor Park Hilaria
Vanaf eind juni mogen er weer evenementen zonder toegangsbewijzen georganiseerd worden. Testen voor toegang of het tonen van een vaccinatiebewijs is daarom niet nodig. De entree voor het Park Hilaria-terrein blijft zoals ieder jaar gratis. Met een ruimere opstelling tussen de attracties en een duidelijk aangegeven looproute kunnen de bezoekers onderling voldoende afstand houden en op een veilige manier het tijdelijk pretpark bezoeken. Daarnaast worden de bekende gezondheidsmaatregelen gehanteerd: er zijn voldoende mogelijkheden om handen te desinfecteren, het publiek wordt gevraagd zoveel mogelijk met pin te betalen en de toiletten en toonbanken worden vaker gereinigd. Het evenemententerrein wordt, net als voorgaand edities, omsloten door hekken. Bij de toegangspoorten houdt het goed herkenbare personeel van Park Hilaria de bezoekersaantallen bij en wijst mensen op de 1,5 meter maatregel. Als het te druk wordt, worden de ingangen tijdelijk afgesloten. Buiten het terrein is er dan ruimte voor een wachtrij. Via een druktemeter kan de bezoeker de drukte volgen op de website parkhilaria.nl en daarmee het juiste moment kiezen voor een bezoek aan het tijdelijke pretpark.

Extra terras als alternatief voor Hollario

Naast meer dan honderd spectaculaire en nostalgische kermisattracties zijn er ook dit jaar gezellige terrassen op de verschillende themapleinen. Liefhebbers van het muziekplein Hollario moeten helaas nog een jaartje geduld hebben. Ter vervanging komt op deze plek een extra terras.

< Terug